Jelentős előrelépés a megyei közúthálózat és a nagyrédei bekötőút fejlesztésében

Hírek

A Közútkezelő tájékoztatása szerint Heves megye több járásában is jelentős útfelújítások várhatók, a fejlesztéseket már a Heves Megyei Közgyűlés is jóváhagyta. A fejlesztések közé – hosszú évek egyeztetései után – végre a 24139. jelű nagyrédei bekötőút is bekerült. Siposné Fodor Judit polgármester már 2019-ben is azt a tájékoztatást kapta a közlekedéspolitikáért felelős államtitkártól, hogy a bekötőút szerepel a javaslatokban és folyamatosan zajlanak az egyeztetések a felújításról.

A térség országgyűlési képviselői és az érintett települések polgármesterei között szinte állandó téma volt az egyeztetések során az úthálózat állapota és a felújítások sürgető esedékessége.

Ezúton is köszönjük Szabó Zsoltnak, térségünk országgyűlési képviselőjének, hogy támogatta és szorgalmazta a nagyrédei bekötőút felújítását.

Végül Európai Uniós forrásokat felhasználva sikerülhet a felújítás, a hivatalos tájékoztatás szerint a tervezési és közbeszerzési eljárásokat követően kezdenek hozzá a térség útfelújítási munkálataihoz. A kivitelezések várhatóan 2021 második felében kezdődhetnek meg és egészen 2022-ig zajlanak majd a kivitelezés ütemterve szerint.

A magyar állam tulajdonában lévő nagyrédei bekötőút összesen 3,5 kilométer hosszúságú, a felújítási tervekben egyelőre csak 1,5 kilométer hosszúságban szerepel a felújítás (a 3. számú főút nagyrédei elágazásától a falutábláig), az érintett útszakasz 2 rétegben új aszfaltot kap.

Siposné Fodor Judit a felújítás kapcsán azt mondta: „A felújításért folytatott, hosszú éveken át tartó forráskeresés végre meghozta gyümölcsét, de az öröm még nem teljes, hiszen a tervek nem a teljes útszakasz felújításáról szólnak. Bízom benne, hogy a bejelentett rész a felújítás első szakasza. A lobbi tevékenységet és az egyeztetést folytatni fogom annak érdekében, hogy a teljes 3,5 kilométer megújulhasson a felújítás során.”