Ingyenes gyógytorna – új szolgáltatás a gondozási központban

Hírek

2022. június elsejétől a Nagyrédei Gondozási Központban hetente két alkalommal (kedden és pénteken) csoportos gyógytornát tartanak a 65 év feletti helybélieknek.

A tornát főiskolai végzettséggel bíró, okleveles gyógytornász tartja, aki több éves tapasztalattal rendelkezik.

– Ez a típusú szolgáltatás már régóta dédelgetett vágyam volt, hiszen az idős korosztállyal való beszélgetések, személyes kapcsolatok során kiderült számomra, hogy sokaknak szüksége van az efféle “karbantartásra” – mondta el az új szolgáltatás kapcsán Pardi Beatrix intézményvezető.

Hozzátette azt is, a bevezetését indokolja, hogy ehhez a fajta szolgáltatáshoz egyébként elég nehéz hozzáférni. Hiszen bár orvosi rendelvényre ingyenesen elérhető, de általában nagyon hosszú időbe telik mire a beteg a szakemberhez jut.

– Felíratás nélkül igénybe venni pedig nem a nyugdíjas pénztárcához szabott ez az egyébként az egészség szempontjából pénzben nem kifejezhető segítséget jelentő szolgáltatás. Ezért is nagyon örülök, hogy a korábban betervezett és az elfogadott költségvetés lehetőséget teremt ennek a kivitelezésére – tette hozzá.

A gyógytornát ingyenesen, de előzetes regisztrációval lehet igénybe venni, ami annyit jelent, hogy a Nagyrédei Gondozási Központban (3214 Nagyréde, Atkári u.9.) személyesen vagy telefonon a 06-37/506-073 vezetékes számon vagy a 06-30/446-8472-es mobil telefonszámon jelezni kell a részvételi szándékot.