Ha szúrja a szemét…

Hírek

A Hunyadi út erdős oldalán található szemét miatt a Polgármesteri Hivatal megkereste az ingatlantulajdonosokat, hogy az erdőben elhelyezett szemetet gyűjtsék össze.

Az erdőből a tulajdonosok közreműködésével ki is takarították a szemetet. Eddig rendben is volna, ám nem szabad elfelejteni: ezt a szemetet nem az erdőtulajdonosok hordták a területre, és az sem életszerű, hogy kizárólag az átutazó autósok dobálják ki a szemetüket az út menti erdőbe – jegyezte meg Siposné Fodor Judit polgármester.

Külön köszönetet mondott Maksa Istvánnak, aki rendszeresen tesz az erdő takarításáért. Most is ő volt az, aki elsőként jött és tisztította az erdőrészt.

– Ettől függetlenül a szemét valahogy mindig az erdőbe kerül. Kérek mindenkit, hogy tartsa szem előtt: az erdő nem szemétdomb, nem oda kell hordani a szemetet – jegyezte meg a polgármester.
Hozzátette azt is: a falu bel- és külterületén az önkormányzat lehetőségei szerint egyaránt fokozottan figyel az illegális szemetelés visszaszorítására. Sokkal előremutatóbb lenne azonban, ha nem a jelentős bírságok veszélye, miatt, hanem a közösség jól felfogott érdekét szem előtt tartva hagynának fel a notórius vagy akár csak alkalmi szemetelők a dicstelen tevékenységükkel.

A használhatatlan lomokat egyébként a tavaszi lomtalanítás alkalmával díjmentesen elszállítja a hulladékkezelési szolgáltató. A lomtalanítás időpontja: április 22.