Folytatódnak az útépítések

Hírek

A Fő út páratlan oldalának megújítása és a kapcsolódó beruházások kapcsán többen nemtetszésüknek adtak hangot, mondván, egyéb útépítésekre is nagy, vagy nagyobb szükség lenne. Az aggályok valószínűleg információhiányból eredhetnek, hiszen az idénre tervezett önkormányzati útépítések meg fognak valósulni.

Mint korábban többször megírtuk – egyebek mellett a Nagyrédei Hírlevél áprilisi és júliusi számában is, ami minden háztartásba eljut -, az idén mindenképp elkészül az Horváthkert út, a Gyöngyösi út felső szakasza és a Haladás köz útépítése. Azt is megírtuk, hogy a beruházások ősszel valósulnak meg, hiszen részben pályázati döntésekre kellett várni, részben már futó projektek időközben megváltozott költségeivel kellett először tisztába kerülni ahhoz, hogy az önkormányzat teherviselő képességét figyelembe véve, a működést és alapfeladatok ellátását nem veszélyeztetve valósulhassanak meg az útépítések.

Mindezek után most jött el az ideje az idei út-beruházások folytatásának, Siposné Fodor Judit polgármester tájékoztatása szerint októberre az említett három utca el fog készülni. A Gyöngyösi út tetejének 130 méter hosszon négy méter szélességű melegaszfaltozása, a Haladás köz 214 méter hosszon 3 méter szélességű
melegaszfaltos felújítása, valamint a Horváthkert út melegaszfaltos felújítása fog megvalósulni.

Az érintett utcák lakóit hamarosan értesíteni fogják a munkakezdés pontos időpontjáról.