Figyeljünk egymásra!

Hírek

Az elkövetkező napokban erős lehűlés kezdődik, az önkormányzat ezúton is kéri: aki tud olyanról a faluban, akinek nehézséget okoz a fűtés, az jelezze a polgármesteri hivatalban.

– Bár a szociális rendszer igyekszik segítséget nyújtani, s nem is önkormányzati feladat a krízishelyzetbe kerülők megsegítése, a várható szokatlanul hideg időjárás miatt döntöttünk úgy, hogy a falu összefogásában bízva igyekszünk a magunk eszközeivel is segítséget nyújtani – mondta Siposné Fodor Judit polgármester.
Mint hozzátette: általános tapasztalat, hogy akik nehéz anyagi helyzetbe kerülnek, sokszor nem kérnek segítséget, holott nem csak rászorultak, de értelemszerűen jogosultak is lennének rá. Ezért kérik azt a nagyrédeiektől, hogy ha valakinek az ismerősi körében van olyan ember, család, aki a nagy hidegben nem tudja megoldani a fűtést, akkor azt beszélje rá, hogy kérjen segítséget az önkormányzattól, vagy ha ez nem jár sikerrel, akkor a „segítő” jelezze az önkormányzatnak, hogy ki az, aki vélhetően segítségre szorul.
– Nagyon bízunk abban, hogy a falu lakói általában is, de a következő igen télies időszakban még inkább figyelnek egymásra, s így elkerülhetők lesznek esetleges súlyosabb problémák. Nem szeretnénk, hogy bárkinek baja essék, pusztán azért, mert nem mert, vagy nem akart segítséget kérni – jegyezte meg a polgármester, aki azt is elmondta: a bejelentéseket természetesen diszkréten kezelik.

A bejelentésekkel Bene Ferencnét kereshetik, a 06-30-553-5402 telefonszámon, vagy e-mailben a szabalysertes@nagyrede.t–online.hu címen.