Ez a születésnap más mint a többi…

Hírek

….ezt mindenki jól tudja. Nagyrédei Gondozási Központ november 11-én már negyedik születésnapját ünnepli. Igazán rendkívüli módon, hiszen alkalmazkodva a járványügyi helyzethez ellátottainkat otthonukban látjuk el, betartva az előírásokat. Egy kicsit nehéz úgy születésnapot ünnepelni, hogy nincs egyben a “család”, de semmiképp nem mehetünk el szó nélkül az eltelt négy év mellett.


Rengeteg élmény, öröm és fájdalom könnyei, érzelmekben dús hétköznapok és ünnepek, közös izgalmak, új tapasztalatok, együtt megélt események tarkítják a klubtagok emlékeit. Ezeket elevenítjük fel a beszélgetések alkalmával, ezek adnak a kitartáshoz, a várakozáshoz, a türelemhez tápot, hogy amikor újra együtt lehetünk és a hétközanpi életünket folytathatjuk örüljünk. Ugye milyen fura ?… várjuk a hétköznapokat, a megszokottat, a biztonságosat, az örömtelit vagy épp ellenkezőjét a szomorút, az eserménydúsat vagy eseménytelent…de minden esetre azt az igazit ami a miénk, amiben szabadon járhatunk, amihez már nem kell maszk és távolság.

Amíg újból találkozhatunk,szeretném meglepni, nemcsak a klubtagokat, ellátottakat, de a település idős tagjait azzal, hogy megkérem az érdeklődő, támogatni akaró kedves olvasókat, hogy egy hagyományt felelevenítve, képeslapokkal lepjék meg az időseket, kitartásra ösztönző, buzdítani akaró üdvözletekkel felíratozva, 3214 Nagyréde, Atkári u. 9. számra címezve.

Hogy miért éppen képeslap? –egyszerű a magyarázat, az idősek többsége nem a virtuális világban él, a postaládába bedobott, eljutattott, feladott kézzel fogható képeslapok a múlt emlékeit idézik -amikor egy-egy üdülőhelyről hamarabb hazaérkezett a család, mint maga a képeslap-, másrészt amikor újból együtt leszünk kézben tartva nézegethetik a klubtagok, a település lakosainak pedig kiállítást tervezünk a beérkezett üdvözletekből.

Minél több helyről kapjuk a képeslapot, annál nagyobb örömet közvetítenek felénk. Nagyon várjuk a születésnapi meglepetést ebben a formában! Köszönjük, ha gondolnak ránk!

( Mi pedig gondolunk azokra, akiknek szüksége van szolgáltatásainkra. Ebben a helyzetben is várjuk megkereséseiket a jól megszokott elérhetőségeken:
3214 Nagyréde, Atkári út 9.,
tel.: 06-37/506-073, 06-30/4468472,
email: gondozasikozpont@nagyrede.hu )