Épülhet a helyi piac

Hírek

Több mint 25 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a helyi piac kialakítására. A művelődési ház melletti területen egy többfunkciós tér valósulhat meg.

Elsősorban helyi termelők áruinak értékesítését segíti majd a helyi piac, de a megépülő csaknem kétszáz négyzetméteres fedett létesítmény alkalmas lesz közösségi célokra is, rendezvények helyszíneként – mondta el Siposné Fodor Judit polgármester, aki egyúttal köszönetet mondott a támogatás elnyeréséhez nyújtott segítségért a térség országgyűlési képviselőjének, Szabó Zsolt államtitkárnak.

A támogatói döntés már megszületett, így elkezdődhet a tervek megvalósítása, a kivitelező kiválasztása, majd az építkezés. A helyi piacon jelképes – kétszáz forintos – napidíj ellenében kínálhatják portékáikat az árusítók, meghatározott napi nyitvatartási rend szerint.

Mivel a helyszín a művelődési ház, az iskola, a tornacsarnok közelében van, olyan tervek készültek, amelyek lehetővé teszik, hogy az árusításon túl is hasznosítható legyen a csaknem kétszáz négyzetméteres fedett létesítmény. Akár a szüreti nap, akár más rendezvények, közösségi megmozdulások alkalmával.

– A pályázatban nem szerepelt, de önerős beruházásként nagyon szeretném, ha a helyi piacon helyet kaphatna a “falu kemencéje” is – mondta el végül a polgármester, hozzátéve, ha megvalósulhatna a szintén pályázati támogatással tervezett felnőtt játszótér is, akkor a egy még több lehetőséget rejtő, sokkal “élhetőbb” tér alakulna ki.

A támogatói döntés:
https://nagyrede.hu/wp-content/uploads/2017/06/helyi-piac-tamogatoi-dontes.pdf
Letölthető: Helyi piac támogatói döntés