Ebzárlat és legeltetési tilalom

Hírek

A kormányhivatal gyöngyösi járási hivatala ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el több településen, köztük Nagyrédén.

A rókák veszettség elleni vakcinázása miatt elrendelt korlátozások értelmében október 5-29 között valamennyi ebet zárt területen, vagy megkötve kell tartani úgy, hogy közterületre vagy a lakott területen kívülre ne juthasson ki. A lakott területen kívül talált ebeket a vadászatra jogosult köteles kilőni. A zárlati időszakban a vadászebek használata kerülendő.
A legeltetési tilalom alatt – ugyanebben az időszakban – külterületen levő legelőterületre tilos gazdasági haszonállatot hajtani, ott legeltetni. Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztorebek, terelőkutyák használata.

Az ebzárlat és legeltetési tilalom az alábbi településekre vonatkozik, beleértve a külterületeiket is:
Abasár, Adács, Atkár, Detk, Domoszló, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyösoroszi, Gyöngyöspata, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Halmajugra, Karácsond, Kisnána, Ludas, Markaz, Mátraszentimre, Nagyfüged, Nagyréde, Pálosvörösmart, Szűcsi, Vámosgyörk, Vécs, Visonta, Visznek Apc, Boldog, Csány, Ecséd, Hatvan, Heréd, Hort, Kerekharaszt, Lőrinci, Nagykökényes, Petőfibánya, Rózsaszentmárton, Zagyvaszántó.