Díjeső Nagyrédének

Hírek

„A kemény munka meghozza gyümölcsét!” – tartja a mondás és bizony ezt be is bizonyították a településünkön működő hagyományőrző énekes és táncos csoportjaink, hiszen kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt időszakban. Lássuk csoportonként mik is voltak ezek!

Június 11-én került megrendezésre Hatvanban a XIV. Vass Lajos Népzenei Szövetség Országos minősítő versenye, ahol a Nagyrédei Férfi Dalárda Arany minősítést kapott Kovács Zoltánné Lajos Krisztina vezetésével.

A Nagyrédei Asszonykórus Kalocsainé Csillik Máriavezetésével június 8-án részesült Kiemelt arany minősítésben, a XII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje versenyen, amit Siófokon rendeztek meg.

Most nézzük a nagyrédei táncos eredményeket! Az elmúlt időszakban az Albunovics Milán által vezetett helyi tánccsoportjaink számos helyen megmutathatták tehetségüket. Még áprilisban Makaria Hanna és Tősér Panna Rebeka a Nagyrédei Kecele Gyermektáncegyüttes táncosai a IX. Jászberényi Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen Szólótáncosi Nivódíjban részesültek.

Május 7-én, a XI. ,, Dunán innen, Tiszán túl” Kárpát-medencei ifjúsági, népművészeti tehetségkutató verseny és minősítő fesztiválon Makaria Hanna és Tősér Panna Rebeka jászsági oláhos és friss csárdás táncukért Kiemelt arany minősítést, Berkes Blanka berzencei üveges táncáért Kiemelt arany minősítést, a Kenderike és Kecele Gyermek Táncegyüttes Arany minősítést és Szabó Lili Ezüst minősítést értek el. A három ifjú szólista képviseli majd Heves megyét és Nagyrédét, június 24-25-26-án a Gyergyószárhegyen megrendezett döntőben. 

Május 27-én a Kecele és Kenderike Gyermek táncegyüttes néptánc bemutatót és táncházat tartott a Nagyrédei Kastély Óvoda gyermeknapja alkalmából.

Június 11-én két gyermektáncegyüttes és a szólisták is hatalmas sikert arattak a VII. Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál regionális gyermek és ifjúsági néptánc gáláján, a Hatvani Grassalkovich Kastély kertjében. Az együttes Albunovics Milán – Az elcsángált gyerekek c. Moldvai koreográfiáját adta elő a Sugalló zenekar kíséretében, míg a szólisták a fent említett díjnyertes táncaikat mutatták be, illetve Szabó Lili kísérő partnerével Hangyási Dáviddal magyarpalatkai szökős és sűrű csárdást táncolt.

Köszönjük a csoportoknak és vezetőiknek a kitartó munkát és szívből gratulálunk az elért eredményekhez! További sok sikert kívánunk a jövőben is!