Családi nap a partnerség jegyében

Hírek

A Szent Imre Általános Iskola az „Iskola közös ügyünk” partnerségi program keretében családi napot rendezett.

Az iskolában folyó munka túlmutat az oktatáson, az ismeretek átadásán. A nevelés fontos része a feladatoknak, hiszen közös célunk és érdekünk, hogy egészséges és közösségi embereket neveljünk – fogalmazott Balázsné Kelemen Erika a családi nap megnyitásaként.

A két szóban – egészség és közösség – benne is volt a nap “mottója”, hiszen a programokat e két kulcsszó jegyében szervezték. A résztvevők nem csak tippeket és ötleteket kaphattak az egészséges táplálkozáshoz, de kóstolhattak is egészséges élelmiszereket. Emellett az életmód-sátorban vérnyomás- és vércukorszintmérésre is lehetőség nyílt.
A mozgás elengedhetetlen az egészséghez, ennek jegyében szerveztek a házigazdák apa-fiú focit és egyéb sport- és ügyességi versenyeket, de kipróbálhatták a nap vendégei a zumbát is.

A játékokkal, különféle bemutatókkal tarkított nap zárásaként az általános iskolás osztályok léggömböket engedtek a magasba, mindegyik lufiban egy-egy üzenettel: csupa olyan értékes gondolattal, amelyek befogadása segíthet jobbá tenni a világot.

A rendezvény a három iskola – Nagyréde, Abasár, Gyöngyöshalász – partnerségi programjának részeként jött létre, s természetesen folytatása következik…
A családi nappal egyidőben az óvodában is pezsgett az élet, bár nem a projekt részeként, de mégis azt jól kiegészítve gyermeknapi programokra vártak kicsiket és nagyokat egyaránt.