Zúg március – ha mi is teszünk

Hírek

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepséget Nagyréde önkormányzata.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb, örök érvényű üzenete, hogy akarni kell a jót. A szabadot, az igazságosat. De akarni kevés. Beszélni róla: az is kevés. Tenni kell. Kinek-kinek a saját posztján, s annyit, amire az erejéből még épp telik- fogalmazott ünnepi beszédében Siposné Fodor Judit polgármester a Molnár József Művelődési Házban megrendezett ünnepségen.
Utassy József: Zúg március című versére “felfűzött” mondandója lényegét úgy foglalta össze: nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy nem teszünk semmit. Mert ha közönyösek maradunk, azzal is teszünk. Alighanem a lehető legrosszabbat.

Az ünneplőket a művelődési ház vezetője, Markó Anita köszöntőjében arra kérte: gondolkodjanak el azon, hogy az ünnep mit jelent számukra, s megélik-e valóban, vagy csupán külsőségeiben.

Az ünnep fényét az általános iskolások, valamint a férfi dalárda műsora emelte. A művelődési meglepetéssel is készült, az ünnepség végén teával és süteménnyel – stílusosan Kossuth-kiflivel – kínálták az ünneplőket.