Tisztelet az időseknek

Hírek

A kort illik tisztelni – ez nem vitás. Még fontosabb azonban az embert tisztelni. Az idős embert pedig sok mindenért lehet tisztelni, mindazért, amit életében becsületben tisztességben végbevitt, a tapasztalatáért és a bölcsességéért. Azért a bölcsességért különösen, ami az élettapasztalaton alapul, s így kizárólag az idős ember sajátja – egyebek mellett erről beszélt ünnepi köszöntőjében Siposné Fodor Judit polgármester a már hagyományos idősek napi ünnepségen.

A Molnár József Közösségi Színtérben a hagyományoknak megfelelően a település legidősebb polgárait köszöntötték elsőként, ők Gácsi Szilárdné, Kakas Pálné, Markovics Márton és Brezina Károly.

Eztán következett az idén jubiláló házaspárok köszöntése:

Az anyakönyvvezető előtt is megerősítette ötven éve tett házassági fogadalmát Patkós János és Rudas Mária; Menyhárt János és Kaszás Rozália; Tóth László és Kaponya Jolán; Bozsik Benedek és Boháti Mária; Benkocs Imre és Lami Anna. Szintén aranylakodalmasok, de sajnos nem tudtak részt venni az eseményen, ám a taps és a jókívánságok nekik is szóltak: Szelenszki Miklós Ferenc és Mészáros Anna Etelka valamint Sági Miklós és Sánta Mária Piroska

Hatvanadik házassági évfordulójukat ünnepelték idén:

Deme Tibor Benedek és Nagy Anna, Varbai Benjámin és Pap Angyalka, Győri József és Nagy Angyalka. A gyémántlakodalmasok közül ez utóbbi házaspár tudott részt venni az ünnepségen, s erősítette meg hatvan évvel ezelőtti fogadalmát.

Az ünnepélyes pillanatok után a hagyományoknak megfelelően szerény vendéglátás következett, majd Szulák Andrea igazán élvezetes műsora szórakoztatta a közönséget.

Meglepetés-produkció is jutott a délután zárásaként: a Bokréta Nyugdíjas Kör tagjai léptek színpadra, s valóban felemelő érzés volt, amikor a nézőtéren ülők is felálltak, s a teremben mindenki egymás kezét fogva énekelte: “szeressük egymást gyerekek…”

Mert tényleg nincs ennél fontosabb. És ezt az idősek – akiknek élettapasztalata és bölcsessége megkérdőjelezhetetlen – pontosan tudják.