Tisztelet a hősöknek

Hírek

Március 15., nemzeti ünnepünk alkalmából megemlékezést tartottunk a művelődési házban. Az ünnepség a Nagyrédéért Kitűntető Díj átadására is alkalmat adott.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen Siposné Fodor Judit polgármester beszédében egyebek mellett arra emlékeztetett: bár a szabadságharc végül elbukott, de az eszmét – a szabadság és a függetlenség kivívásának eszményét – nem lehetett vérbe fojtani. A forradalom és szabadságharc olyan folyamatokat indított el, amelyek révén végül – bár hatalmas és fájó áldozatok árán – szárba szökkent a magyar független, szabad magyar nemzet.

Az ünnepségen – több év kihagyás után – ismét átadták a Nagyrédéért Kitüntető Díj elismerést is. A település legrangosabb kitüntetésését posztumusz ítélte oda a képviselő-testület dr. Lammel Andrásnak. A díjat dr. Lammel Krisztina, a kitüntetett leánya vette át.

Ugyancsak Nagyrédéért Kitünető Díj elismerést vehetett át Király Istvánné nyugalmazott óvodavezető.

A következőkben a Szent Imre Általános Iskola 4. osztályos diákjai adtak műsort, melyben körzeműködött a Csanak Citerazenekar és a Nagyrédei Férfi Dalárda is.