Tartozások és változások az étkeztetésben

Hírek

Mintegy háromszázezer forint térítési díjjal tartoznak a szülők az iskolai étkeztetésért.

Felszólítást küldött az önkormányzat azoknak a szülőknek, akik korábban elmulasztották befizetni az iskolai étkeztetés térítési díját. A kintlévőség csaknem háromszázezer forint – mondta el Siposné Fodor Judit polgármester. Mint hozzátette: azok, akik feledékenységből mulasztották el a befizetést, reményeik szerint gyorsan pótolják majd.

– Ha valakinek anyagi, szociális gondja miatt nem sikerült befizetnie a díjat, attól azt kérjük, hogy jelentkezzen az önkormányzatnál, hogy közösen találhassunk megoldást – jegyezte meg a polgármester.

Ugyancsak az étkeztetéssel kapcsolatos hír, hogy az önkormányzat a készpénzes befizetés lehetőségét megszünteti, szeptembertől csekken vagy átutalással lehet rendezni a térítési díjakat.
Mint a polgármester elmondta, a készpénzes befizetések könyvelése aránytalanul sok feladatot jelent, amióta az önkormányzat kötelezően csatlakozott a központi ASP rendszerhez. Másfelől a szülőknek is talán egyszerűbb a csekkes vagy átutalásos forma, hiszen nem kell személyesen felkeresni a befizetés miatt az óvodát. Nem beszélve arról, hogy remélhetően a határidők is könnyebben észben tarthatók lesznek.