Számok és tények: Nagyrédei Gondozási Központ működése a veszélyhelyzet idején

Hírek

Az önkormányzati intézmények megváltozott működéséről szóló összefoglalók sorát a Nagyrédei Gondozási Központ tájékoztatójával kezdjük.

A nemzetközi híradások alapján már korábban is téma volt a koronavírus a Gondozási Központ klubtagjai között. Mi, az intézmény munkatársai már akkor igyekeztünk nekik segíteni abban, hogy hiteles információkból tájékozódjanak, és ne essenek pánikba a még ismeretlen jövőt találgatva. Persze akkor még senki, így mi sem tudtuk, hogy hazánkat, közvetlen környezetünket és mindennapi életünket hogyan fogja érinteni a járvány – mondta Pardi Beatrix, a Nagyrédei Gondozási Központ vezetője.

Az intézményvezető a veszélyhelyzet kihirdetése előtt és után is részt vett a polgármesteri hivatalban Siposné Fodor Judit polgármester kezdeményezésére összehívott személyes egyeztetéseken.

2020. március 13-tól a polgármester és az intézményvezető egyetértésével az idősek nappali ellátását szünetelteti az önkormányzat a központban egyelőre határozatlan időre, mivel a leginkább veszélyeztetettek körébe tartoznak a klub tagjai. Ez nem jelenti azt, hogy a gondozottak kezét elengedték volna a Gondozási Központ dolgozói.

A Nagyrédei Gondozási Központ teljesítménymutatója

A nappali ellátás természetesen nem szűnt meg, hanem átalakult formában működik tovább, alkalmazkodva a kialakult helyzethez. A körülményeknek megfelelően más módszerekkel, de ugyanúgy dolgozunk tovább –hangsúlyozta a vezető.

Ebben a rendkívüli helyzetben a Gondozási Központ lett a bázisa a közvetlen, személyes kontaktusokat igénylő segítségnyújtásnak a településen. Az intézménynek minden segítséget megad az önkormányzat, hogy az átalakult feladatellátást gördülékenyen tudják végezni.

Alkoholos kézfertőtlenítőket, FFP2-es típusú maszkokat, rengeteg gumikesztyűt, és egyéb speciális fertőtlenítőszereket biztosított az intézménynek az önkormányzat.

Az intézmény helyiségeinek teljes fertőtlenítése már megtörtént, az ellátást segítő gépjárművet pedig naponta kétszer fertőtlenítik.

A Gondozási Központ munkatársai és Siposné Fodor Judit polgármester közösen látogatták meg a településen élő 65 év feletti egyedülállókat, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak számukra és felajánlják az önkormányzat segítségnyújtását.

– A házi segítségnyújtás és a szociális étkeztetés a szükséges óvintézkedések betartásával zökkenőmentesen zajlik azok számára, akik igényelték a szolgáltatásokat. A nappali ellátásban résztvevő időseket is látogatjuk, akivel tudunk, telefonon is tartjuk a kapcsolatot. Emellett lelki segítségnyújtást végzünk, memóriajavító feladatokat is adunk az időseknek, szintén telefonon keresztül – ismertette Pardi Beatrix.

Az önkormányzat intézményén keresztül nyújtott segítségére egyre nagyobb az igény. A Gondozási Központ sok helyi lakosnak, idős nagyrédeinek tud segíteni például a gyógyszerek felíratásában és kiváltásában, bevásárlásban, a csekkek befizetésében, ebéd kiszállításában vagy telefonon keresztül lelki támogatásban, szellemi frissesség megőrzésében.

Az idősek ellátásán kívül a Gondozási Központ elérhetőségén lehet jelezni egyéb szociális jellegű igényeket, házi karantén ideje alatt felmerülő segítségkérést, továbbá az önkormányzat térítésmentesen nyújtott, házi készítésű textil szájmaszkokat is az alábbi elérhetőségeken lehet igényelni:

TELEFON: 37/506-073 vagy 06/30/446 – 8472

KERESSÉK TOVÁBBRA IS BIZALOMMAL A

NAGYRÉDEI GONDOZÁSI KÖZPONTOT!