Nagyrédén is járt – a koronavírus-teszt eredményére vár

Hírek

Orvosi információk alapján koronavírus-megbetegedés gyanújával vizsgáltak a balassagyarmati kórházban egy nagyrédei rokonsággal rendelkező fiatalt, aki az elmúlt napokban Nagyrédén is járt, több barátjával is találkozott.

A teszt eredménye még nincs meg.

Ezzel együtt Siposné Fodor Judit polgármester a település két háziorvosával egyetértésben nyomatékosan felhívja mindenki figyelmét, hogy tartsák be végre a fizikai értintkezésekre vonatkozó korlátozásokat.

– A vírus fertőzőképessége nagyon nagy, tünetmentes emberek is lehetnek hordozók, ők is fertőzhetnek. Mire egyáltalán kiderül, hogy valaki fertőzött, addig végigfertőzheti mindazokat, akikkel kontaktálódott. És ehhez elég az is, hogy közel álljanak egymáshoz a boltban, vagy akár az után szót váltva – húzta alá a polgármester. Megjegyezte azt is: mindenki közös érdeke (lenne), hogy a nagyrédeiek vegyék komolyan a most még enyhének mondható korlátozásokat. Ha ugyanis kirobban a járvány, akkor sokkal szigorúbb intézkedések léphetnek életbe. De ennél is nagyobb baj, hogy emberéleteket kockáztat mindenki, aki még mindig félvállról veszi a veszélyt. Miközben a közvetlen környezetünkben már koronavírus-gyanús esetet vizsgálnak.

– A két háziorvosunkkal konzultálva és velük egyetértésben nyomatékosan felhívom mindenki figyelmét, hogy ha csak teheti, maradjon otthon. Ha ki kell mozdulnia, minimális időt töltsön mások társaságában, és kerüljön minden fizikai érintkezést, kézfogást, ölelést, puszit. Boltban, gyógyszertárban és más, még nyitva lévő szolgáltató helyeken szigorúan tartsák be a legalább egy méteres távolságot! Azok is, akik makkegészségesnek érzik magukat. Akik pedig csak picit is betegek, azok maradjanak otthon! Óriási a felelősségünk abban, hogy ne következzen be robbanásszerű megbetegedés-sorozat – hangsúlyozta a polgármester, nyomatékosítva azt is: aki mégis elhagyja otthonát, annak hazatérve az első dolga a felsőruházat levetése és a kézmosás legyen!

A polgármester arra kéri a szülőket, hogy gyermekeikben is tudatosítsák és követeljék meg tőlük, hogy ne járjanak össze, ne menjenek az utcára, online tartsák egymással a kapcsolatot.