Mozgalmas napok a gondozási központban

Hírek

Az újév beköszöntével sem tétlenkedünk a Gondozási Központban.

Február mint egy fergeteg rohant el mellettünk, klubtagjaink száma növekedett és egyre többen veszik igénybe a szociális étkeztetést is, várjuk szeretettel még a házi segítségnyújtás iránt érdeklődő leendő ellátottakat.

Februárban számtalan kézműves foglalkozáson vehettek részt a klubtagok, szebbnél szebb alkotások készültek. Sokan maguk sem hiszik el mennyi kézügyesség, kreativitás rejlik a fürge, sokat tapasztalt kezekben. Nagy örömünkre szolgál, hogy időt és energiát nem sajnálva aktívan részt vesznek a tagok ezeken az alkalmakon, minden elismerést és dicséretet megérdemelnek. Mint ahogy elismerést érdemlő volt az is, hogy a Gyöngyöspatai Rendőrőrs parancsnoka, Gressai Ákos rendőr őrnagy, és a településen szolgálatot teljesítő körzeti megbízott, Kósa Dávid rendőr törzsőrmester úr meglátogatta a Gondozási Központot. A jelenlevő érdeklődők megtudhatták, hogyan viselkedjenek idegen, feltételezhetően csaló emberekkel. Sok praktikát megismerhettünk, hogyan védhetjük meg magunkat, hogyan ne váljunk kiszolgáltatottá, áldozattá, ne essünk a csalók csapdájába. A kötetlen beszélgetés formájában zajlott előadás nagy örömünkre szolgált, a hallgatóság jó kedvvel, sok tanulsággal gazdagodott a rendőr urak jóvoltából. Ezúton is köszönjük, hogy jelenlétükkel megtisztelték intézményünket.

 

Nem csak komoly dolgokkal töltöttük az eltelt időszakot, a községben aktívan működő Bokréta Nyugdíjas Klub tagjai közül jó páran megörvendeztették fergeteges farsangi hangulatot varázsolva klubtagjainkat. Óriási szívéről és szervező készségéről tett tanúbizonyságot a Bokréta vezetője, Deák Istvánné Pirkó, hiszen az ő segítségével hihetetlen lendülettel készítették az asszonyok a herőcét, sós és édes változatban, meglepetésként pedig élő zenét hallhattunk Sánta István úr jóvoltából, aki harmonikázott klubtagjainknak. A hangulatot fokozta a Bokrétás hölgyek éneke, tánca, és nem utolsó sorban az, hogy farsang jegyében beöltöztek, így találkozhattunk táncoló vadásszal, rózsaszín ruhába bújt gyönyörű menyasszonnyal is.

Farsangi rendezvényünkön meglátogatott bennünket polgármester asszony és jegyző asszony is, akik megkóstolhatták velünk a friss farsangi herőcét, beszélgettek az idősekkel, bemutatták a Művelődési Ház új vezetőjét Markó Anita személyében, megvitatták a település aktuális témáit klubtagjaink nagy örömére.

A farsanggal elbúcsúztattuk a telet és várjuk a tavaszt, valamint szeretettel várjuk a Gondozási Központ szolgáltatásai iránt érdeklődőket is az alábbi elérhetőségeken:
telefon: 37/506-073;
e-mail:gondozasikozpont@nagyrede.hu.

Várnai Zseni Csodák Csodája című versének részletével kívánunk mindenkinek vidám tavaszvárást

“Tavasszal mindig arra gondolok,
hogy a fűszálak milyen boldogok:
újjászületnek, és a bogarak,
azok is mindig újra zsonganak,
a madárdal….
Bár volna rá szavam vagy hangjegyem,
hogy éreztessem, ahogy érezem
ez illatot, e fényt, e nagy zenét,
e tavaszi varázslat ihletét,
mely mindig új és mindig ugyanaz:
csodák csodája: létezés… tavasz! is mindig ugyanaz,
újjáteremti őket a tavasz.”