Megnyitott a gondozási központ

Hírek

Önerős beruházásban, több mint nettó 13 millió forintos költséggel készült el a Nagyrédei Gondozási Központ az egykori orvosi rendelő épületében, az Atkári u. 9. szám alatt.

Az idősek nappali ellátása az önkormányzat kötelező feladata, ennek tesz eleget az Atkári u. 9-ben kialakított gondozási központ.

Az épület teljes felújítása illetve átalakítása mintegy nettó 13 millió, összesen tehát csaknem 18 millió forintból valósult meg, teljes egészében a falu költségvetéséből, külső támogatás nélkül.
A gondozási központ a klub-jellegű szolgáltatás mellett a házi segítségnyújtást és a szociális étkeztetést is végzi, önálló intézményként.

A megnyitó ünnepségen Siposné Fodor Judit köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a beruházás megvalósításához, a központ szolgáltatásait igénybe vevőknek sok kellemes percet, a dolgozóinak jó munkát kívánva.
Beszélt arról is: bízik benne, hogy az “idősklub” gyorsan kedvelt lesz a nagyrédei idősek körében, s minél többen élnek a központ kínálta számos lehetőséggel.

A klubra Szikszai István plébános kért áldást, hangsúlyozva az új intézmény fontosságát.

A megnyitó előtt az általános iskolás gyerekek adtak műsort, a hivatalos ünnepség után pedig kedves pillanatok következtek, amikor Lángné Gréczi Margit festőművész – akinek munkáit a hónap végéig a polgármesteri hivatalban is megtekinthetik – felajánlotta egy alkotását az új intézménynek. S nem csak felajánlotta, de át is adta, így hamarosan már a nappalit díszíti a festmény, amit ezúton is köszönünk az önkormányzat, valamint az intézmény és az ellátottak nevében egyaránt.