Jottányit sem engedni a szabadságból

Hírek

Az ember nem lehet egy kicsit szabad. Vagy szabad, vagy sem – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Siposné Fodor Judit polgármester a nagyrédei Március 15-i ünnepségen.

A Molnár József Közösségi Színtér adott otthont ezúttal is az 1948-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségnek. Köszöntőjében Siposné Fodor Judit polgármester egyebek mellett arról beszélt: meggyőződése, hogy a magyarság szabadságszerető nép, annak ellenére, hogy sokan úgy vélik: igazából nem tudunk élni a szabadsággal, hiszen az nem csak jogokkal, de kötelezettségekkel is jár. Az egyik ilyen fontos kötelezettségként említette, hogy semmilyen körülmények között nem szabad jottányit sem engedni a szabadságunkból, akkor sem, ha azért “cserébe” akár pillanatnyi előnyökkel kecsegtetne bárki is.

Az ünnepi műsorban a Szent Imre Általános Iskola diákjai, a Virtus Kamara Táncegyüttes utánpótlás-csoportja, a Nagyrédei Férfi Dalárda működött közre.

Az ünnepség zárásaként kihirdették a Hazaszeretet címmel meghirdetett rajzpályázat eredményét.

Az óvodások között az első helyet Tóth Gréta (Katica csoport), a másodikat Tamus Lotti (Pillangó csoport), a harmadikat Murnyák Maja Nóra (Katica csoport) érte el.

Az 1-2. osztályos korcsoportban a sorrent: 1.: Szabó Áron, 2.: Balázs Lili, 3. Szigeti Dorina – mindannyian elsősök.

A nagyobb iskolások korcsoportjában az első helyet Géczi Gergő (6. o.) szerezte meg, a második helyen egy csoportos munka végzett, amely az ötödikes Klein Kira, Vas-Borosi Virág, Márkus Nelli és Kis Kata ügyességét dícséri. A harmadik helyezést Balázs Csabának ítélte a zsűri.

Két különdíj is gazdára talált: az óvoda Mókus csoportja által közösen rajzolt Nagyréde térkép, illetve az ötödikes Juhász Zsombor munkája érdemelte ki az elismerést.