Ingyenesen átvehetők az új barna kukák

Hírek

A Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft., mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot és Közületeket, hogy elindította a 2 kukás gyűjtési rendszert, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő mennyiséget.

A korszerű hulladékgazdálkodásnak megfelelően a 2 kukás gyűjtési rendszer lényege a lakossági hulladék elkülönített gyűjtése.

Minden családi házhoz, illetve a kisebb társasházaknál kiosztásra kerül egy barna szerelt 60 vagy 120 vagy 240 literes kommunális gyűjtőedény, valamint a társasházi/lakótelepi környezetben minden társasháznak – ahol 1100 literes gyűjtőedény van – egy új 1100 literes kommunális gyűjtőedény. A kiosztásra kerülő barna színű edények az elhasználódott és nem szabványos régi edények cseréjét biztosítják, melybe továbbra is a nem hasznosítható maradék hulladékok (pl. ételmaradék, biológiailag lebomló hulladékok) gyűjthetőek.

A barna edényzetbe nem helyezhetőek el az alábbi hulladékok: (csak minimális mennyiség)
– építési hulladék;
– üveghulladék;
– zöldhulladék

A háztartási hulladék gyűjtése, szállítása, valamint annak díjfizetése változatlan formában folytatódik.

Felhívjuk figyelmét minden lakosnak, hogy a barna edényt vegye át, mert az 1 hónap türelmi idő letelte után, csak ezeket az edényeket szállítjuk el!
A barna edények ingyenesen átvehetőek, lakcímkártya és adókártya felmutatásával az alábbi helyen és időben:

• Nagyréde, Hunyadi út 330/1 hrsz.
2016. március 17.: 9-19-ig,
március 18.: 9-17-ig,
Pótnap:2016.március 24.: 13-19-ig

A fentiekkel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:
• email: info@hthk.hu
• telefon: 37/340-402, 37/342-622