Időközi választás, ideiglenes óvodavezető

Hírek

Egybehangzó szavazással, hét igennel feloszlatta magát Nagyréde Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2022. augusztus 24-i rendkívüli ülésén.

A feloszlatást négy képviselő Balázs József, Balázsné Kelemen Erika, dr. Kovács István és dr. Tóth Eszter Enikő indítványozta.
A nyilvános, rendkívüli ülésen, melyet nagy érdeklődés mellett a helyi művelődési ház nagytermében tartottak meg, Siposné Fodor Judit polgármester a szavazás előtti vitában közölte: ő is a feloszlatás mellett teszi le a voksát, tekintettel arra, hogy a testület munkáját lehetetlenné teszi az együttműködési hajlandóság teljes hiánya. Úgy vélte, ilyen körülmények között, amelyet leginkább a hazugság-cunami és a folyamatos destrukció jellemez, lehetetlen dolgozni.

A képviselők végül név szerinti szavazás útján, minősített többséggel, egybehangzólag igennel szavaztak a feloszlatásra, így ősszel időközi választást tartanak a településen.

Nagyrédén az utóbbi hetek-hónapok egyik kiemelt konfliktusforrása az óvodavezető megválasztása körül kialakult bizonytalanság volt. Mint ismert, a testület négy tagja ragaszkodott a vezetői állás megpályáztatásához, amelyre egyetlen érvényes pályázat – az addigi vezetőé – érkezett, azonban az óvodavezetői mandátum lejáratáig a testületnek nem sikerült döntést hoznia.

A 24-i ülésen az eredetileg tervezett nyílt ülés helyett a négy képviselő döntése nyomán zárt ülésen tárgyaltak az óvodavezetői kérdésről. Itt végül az a döntés született – 4 igennel, három nem ellenében –, hogy újabb pályázatot írnak ki, melynek elbírálásáig továbbra is az eddigi vezető látja el az intézmény irányítási feladatait.

Az ülés videófelvétele:

Az önfeloszlatásról szóló határozat: