Tags:

Garanciális javítások a patakmederben

Hírek

A néhány héttel ezelőtti bejáráson elfogadottak szerint a kivitelező megkezdte a patakmeder-beruházás egyes hibáinak garanciális javítását.

A szakemberek egyebek mellett az elbontott mintegy száz méternyi kerítés helyreállításán dolgoznak, de a bejáráson megfogalmazottaknak megfelelően javítani fogják az oldalelemeknél kialakult, 2 centiméternél nagyobb elmozdulásokat, illetve folyásirányban lehajtják az elemek emelőfüleit, amelyek akadályozzák a víz lefolyását, megfogva a hordalékot.

Mivel a rézsű meredeksége és mélysége miatt a meder karbantartása nem oldható meg normál eszközökkel, az önkormányzat a tervezőtől vár javaslatot a probléma orvoslására – mondta el a bejárás után Siposné Fodor Judit polgármester, szót ejtve arról is: a patak menti ingatlanok tulajdonosai „meglehetősen vegyesen” viszonyulnak a telekhatár és a patakmeder közötti terület tisztán tartásához.

patak1patak2
Szerencsére van jó példa is a patakpart rendben tartására, de sajnos akad rossz is

Bár ez jogszabályi kötelezettségük (lenne), néhány jó példától eltekintve a tulajdonosok nem fordítanak erre gondot, sőt, néhol – elfogadhatatlan módon – szemétlerakónak használják a szóban forgó területeket. Az önkormányzat felhívja a tulajdonosok figyelmét, hogy tartsák tisztán a területeket.
A mederépítés során kitermelt, egyelőre a Kossuth és Rákóczi út közötti területen lerakott tuskók és egyéb törmelékek elszállítására az önkormányzat és a kivitelező közösen keresi a megoldást.