Esély, itthon – regisztrálj, és élvezd az előnyöket

A fiatalok helyben tartását támogató program első műhelymunkájára várunk minden jelentkezőt – korlátozott létszámban – április 19-én, csütörtökön 17:30 órára a Molnár József Művelődési Házba. A program regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni itt tudsz a csütörtöki találkozóra>>
Az Esély-Otthon projekt Facebook-csoportjába beléphetsz itt>>

A programról rövid ismertető az alábbi meghívóban, bővebb információkat pedig itt találsz.

A FIATALOK HELYBEN TARTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA NAGYRÉDÉN PROGRAM KERETÉBEN TARTANDÓ LAKOSSÁGI MŰHELYMUNKA 1. ÜLÉSÉRE

Az EFOP-1.2.11-16-2017-00050 projekt azonosítóval rendelkező Fiatalok Helyben Tartásának Támogatása elnevezésű program célja, hogy támogassa a Nagyrédén élő és onnan elszármazott, illetve oda betelepülni szándékozó fiatalokat abban, hogy településen fellelhető életlehetőségekkel élni tudjanak, és képesek legyenek helyben egzisztenciát, családot alapítani.

A program keretében egy Ifjúsági Cselekvési Program kerül elkészítésére, amely a helyi fiatalok lakhatási körülményeit, családalapítási lehetőségeit, valamint pályaorientációs, karrierépítési és vállalkozásindítási lehetőségeit hivatott javítani.

A program az Európai Unió támogatásával kerül megvalósításra, közel 120 000 000 Ft forrással.

A program sikeressége szempontjából kiemelten fontos, hogy a program célcsoportját képező Nagyrédei 16- 36 éves korú fiatalok személyesen is aktív résztvevői legyenek annak kidolgozásában, hiszen a helyi szükségletek, igények és lehetőségek feltérképezésére és figyelembe vételére csak ilyen módon van lehetőség. A program előkészítése során összesen 3 műhelymunka kerül megrendezésre. Az első workshop időpontja és helyszíne:

2018. április 19. (csütörtök) 17.30
Művelődési Ház (3214 Nagyréde, Fő út 6-8.)

Megjelenésedre és tapasztalataid, ötleteid megosztására feltétlenül számítunk.

PROGRAM:
17:30- 17:45 BEMUTATKOZÁS
17:45- 18:00 PROJEKT BEMUTATÁSA
18:00- 19:00 CÉLOK MEGFOGALMAZÁSA