Elhalasztjuk az ünnepséget

Hírek

Az időjárás-előrejelzések alapján úgy határoztunk, hogy az I. Világháborús emlékmű avatási ünnepségét egy héttel később, április 27-én rendezzük meg.

A hét végéig kifejezetten télies, hideg, szeles és esős időjárást jeleznek előre a szakemberek. A felújított I. Világháborús emlékmű, valamint a Horváth Laura Emlékpark avatási ünnepségét a várható időjárás miatt egy héttel későbbre halasztjuk – közölte Siposné Fodor Judit polgármester.
Mint mondta, sem az ünneplő közönséget, sem a fellépő gyerekeket és csoportokat nem szeretnék kitenni annak, hogy a zord időben kelljen ünnepelniük, illetve fellépniük. Mivel ez az esemény nem időponthoz, hanem helyszínhez kötődik, s így rossz idő esetén nem lehet fedett helyen megrendezni, az időpont módosítása mellett döntöttek.

A rendezvényt – az eredetileg meghirdetett programmal – április 27-én, csütörtökön 16.30-tól rendezik meg.

A katasztrófavédelem is közleményt adott ki, melyben felhívják a figyelmet a várható időjárási körülményekre, a sok csapadékra és az erős szélre, ami akár károkozó mértékű is lehet. A Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatása alapján a hét közepén sarkvidéki eredetű hideg levegő érkezik. Az átlagosnál mintegy 8-12 fokkal hidegebb lesz, a csúcshőmérséklet szerdán és csütörtökön néhol még az 5 fokot sem éri el, jelentős csapadék mennyiség is hullhat és viharos erejű lesz a szél.

Az április 19-21. közötti időszakban az időjárás télies jelleget ölt.
A Mátra térségében a csapadék hó formájában hullik, mely megközelítheti a 10 centimétert is, tartósan és intenzíven havazhat.
Tartóssága rövidnek ígérkezik köszönhetően a hétvégi enyhülésnek.