Egy állati jó nap volt!

Hírek

Egy példaértékű kezdeményezés résztvevői lehettek, akik ellátogattak az „Egy állati jó nap” elnevezésű rendezvényre. Egy helyi állatbarát, Gácsi Mónika szervezésében valósult meg a program, melynek fő célja az volt, hogy megismertesse a helyi fiatalokat a felelős állattartással.

Az iskola diáknapi programjával összehangolva, a Molnár József Közösségi Színtér melletti területen rendezték be a bázist. A programon részt vettek az általános iskola diákjai, a nagycsoportos óvodások és kisgyermekes családok. Volt itt totó, színező, tanító jellegű olvasnivaló, különböző ügyességi feladatok, melynek központjában az állatok és a felelős állattartás állt. A rendezvényen részt vett két szervezet is, a Mátraaljai Vad és Egzotikus Állatmentő Alapítvány és az Új Nap Közhasznú Egyesület is. Nekik köszönhetően a gyerekek megismerkedhettek pár egzotikus és háztáji állattal: volt itt leopárdgekkó, tarajos agáma, vörös gabonasikló, madagaszkári bütykös csótány, tengerimalac, nyúl, patkány és kecske is. A legtöbbjüket meglehetett érinteni, simogatni és akár kézbe is venni. A Mard-El 25 Kutyatanoda egy közel egy órás bemutatót tartott a gyerekek számára, ahol megismerkedhettünk a kutyákkal végzett ügyességi feladatokkal és láthattuk őket komoly munka közben is. Az Új nap Közhasznú Egyesület elnöke Pál Yvett beszélgetett a gyerekekkel a felelős állattartásról és persze kutyasimogatásra is volt lehetőség.

A gyerekek részéről számos felajánlás érkezett és Nagyréde Nagyközség Önkormányzata is több mint 50.000 Ft értékben adományozott élelmiszert és tisztítószereket a szervezeteknek. Egy rajzpályázat is kiírásra került, melynek témája szintén a kiskedvencek voltak. Nagy örömünkre rengeteg rajz érkezett óvodás kortól 8. osztályig, szebbnél szebbek, ezért nehéz dolga volt a zsűrinek. Végül 3 korcsoportban választották ki a nyerteseket és különdíjakat is kiosztottak. A rajzokat a program során kiállítás formájában meg lehetett tekinteni.

Az eseményt nagyon sokan támogatták, így szuper ajándékcsomagokat tudtak összeállítani a szervezők. Ezúton is köszönjük, hogy támogatta a rendezvényt és felajánlásával gazdagította az ajándékcsomagokat: Ásványok Háza Magánygyűjtemény (Gyöngyösoroszi), Bogi Állateledel (Gyöngyös), Boni Állateledel (Gyöngyös), Gyöngyösi Állatkert, Hajni Szappan (Nagyréde), Szemes Fruzsi (Nagyréde), T.Bor Pince (Nagyréde).

Köszönjük a szervezőnek, a megjelent szervezeteknek és az önkéntes segítőknek, hogy ilyen színvonalas programmal készültek gyermekeinknek. Reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalmunk ilyen jellegű programon részt venni és ez a tegnapi egy remek alapja volt, egy akár egész napos „Állati jó napnak”!