Bővített a hűtőház

Hírek

Több mint 400 millió forintos beruházással megépült új hűtőházzal bővítette nagyrédei logisztikai központját a Jász-Tész Kft.

Szabó Zsolt, az NFM államtitkára az avatáson arról beszélt: vállalkozni “nem életbiztosítás”, és támogatásra érdemesek mindazok, akik a kockázatokat vállalva stratégiában, hosszú távon gondolkodnak, munkahelyet teremtenek és adót fizetnek.
Az államtitkár arról is beszélt, hogy a mezőgazdaságban a termékfeldolgozáson van a hangsúly. Minél magasabb a hozzáadott érték, annál jobban meg lehet fizetni a dolgozókat, és többet lehet fejleszteni.
Kovács Zsolt, a kft. operatív igazgatója elmondta: a 400,6 millió forintos fejlesztést a Nemzetgazdasági Minisztérium 160 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette, a 80,5 millió forint önerő mellé pedig 160 millió forintnyi hitelt is kapott a társaság. Köszönetet mondott mindazoknak, akik a beruházást segítették, egyúttal a beszállító partnereiknek és a dolgozóiknak, akik nélkül a társaság sikeres működése és növekedése elképzelhetetlen lenne.
Elmondta azt is: a Jász-Tész Kft. egyebek mellet a Spar, a Coop, a Tesco, a Real és CBA partnere, a nemzetközi piacon pedig a Nestlé és az IKEA beszállítója.
A beruházással a cég tárolókapacitása 2400 tonnával – 7400 tonnára – nőtt, az építést 2015 nyarán kezdték, decemberben már megkezdődött a próbaüzem.
Az ünnepélyes szalagátvágás után megrendezett fogadáson Siposné Fodor Judit polgármester gratulált a sikeres beruházáshoz, s egyúttal köszönetet mondott a Jász-Tész Kft-nek, valamint a településen működő egyéb vállalkozásoknak is a korrekt együttműködésért.
– Bizonyára ismert, hogy voltak nehézségeink az elmúlt időszakban, amelyeken a helyi vállalkozások nélkül aligha lehettünk volna úrrá. Ma már a pénzügyi helyzetünk stabil, a napi működés mellett a fejlesztési elképzeléseinkre koncentrálhatunk, ebben a vállalkozások adóbefizetései is segítségünkre voltak – jegyezte meg. Szólt arról is: nem “úri jókedvében” vezette be 2015-ben a község, s köszönetet mondott a vállalkozásoknak az új adónem korrekt teljesítéséért. Ennek kapcsán megjegyezte: 2016-ban még változatlan marad az építményadó, bár a képviselő-testület döntött könnyítésekről, s továbbra is az a cél, hogy a következő évtől kivezethessék ezt az adónemet.
Végezetül megjegyezte: a vállalkozások és az önkormányzat kapcsolata sokrétűbb annál, mint egyszerű adózási kérdés, ezért is öröm a település számára, ha egy olyan vállalkozás fejleszt, bővít, amelyik a község mindennapjaiban is részt vállal, nem „csupán” adófizetőként, s nem csak munkaadóként, de a település iránt érzékeny és elkötelezett szervezetként. Úgy vélte, a Jász-Tész Kft. ilyen vállalkozás, s reményét fejezte ki, hogy a cég otthonra lelt Nagyrédén, s talán “a falu többet is jelent nekik, mint egy telephelyet a többi közt”.
– Nagyréde bizonyosan „rédeiként” tekint a cégre, s ennek jegyében az önkormányzat is igyekszik a maga lehetőségei szerint a partnerség jegyében segíteni a társaság fejlődését – fűzte hozzá, további piaci sikereket, növekedést kívánva a cégnek.