Bemutatkozik a Nagyrédei Gondozási Központ

Hírek

Nagyrédén 2016 november 11-én nyitotta meg kapuit a Gondozási Központ ahol lehetőség nyílik a közösségi együttlétre. A belső kialakítása során legfontosabb szempont az volt, hogy megfeleljen a klubtagoknak, életkori sajátosságainak.

A széles folyósok, a beépített kapaszkodók, az akadálymentes környezet is ezt segíti elő. Akiknek nehézséget okoz a mozgás, annak biztosítjuk az intézményhez való jutást illetve a haza szállítást, térítésmentesen, a Nagyrédei Községi Önkormányzat jóvoltából. A klubtagoknak lehetőség van étkezésre, amiért térítési díjat kell fizetni, a többi szolgáltatás ingyenes, mosási, tisztálkodási lehetőségük van. Rendszeres vérnyomásméréssel valamint egészségnevelő előadásokkal kívánjuk segíteni az egészségük megtartását, betegségük karbantartását, állapotuk romlásának megelőzését. Minden nap szeretnénk sort keríteni a tornára, ami a mozgás javítására szolgál. Szükség esetén segítséget nyújtunk hivatalos ügyeik intézésében, szakellátáshoz való eljutásban. Fontosnak tartjuk a lelki gondozást a problémáik megbeszélését. Terveink szerint a helyi plébános úrral egyeztetve lelki gyakorlatot tartanánk.

Az elfoglalt, dolgozó családtagok, biztonságban tudhatják a mamát, papát, hozzátartozót. Nem kell attól tartaniuk, hogy otthon elesik, rosszul lesz, hiszen nálunk a napközbeni felügyeletük biztosítva van.
Mégis a legfontosabb, hogy jó kedéllyel teljenek a napjaink. Minden ünnepet, névnapot, születésnapot megünnepelnénk, sokszor hallgatnánk zenét, énekelnénk közösen. Foglalkozásokat tartanánk, ahol kötünk, horgolunk, varrunk. Alkalmakként vendégelőadókat szeretnénk hívni.

Akik várják Önöket

image001

Pardi Beatrix
Intézményvezető

1997-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szombathelyi Tagozatán általános szociális munkásként. Két gyermek büszke édesanyja vagyok. Főiskolai tanulmányaim befejezése óta a szociális munka több területén szereztem tapasztalatot, így például a fogyatékosság, idős ellátás, szenvedélybeteg ellátás, gyermekjólét. Találkozhattak velem a településen, mint családgondozó, így alkalmam volt megismerkedni a község lakóival, bepillantást nyerni az itt élők minden napjaiba, örömeibe, bánataiba. Igyekeztem segítséget nyújtani azoknak a családoknak, akik a munkám során látótérbe kerültek. Amikor lehetőségem nyílt a Gondozási Központban való munkára úgy éreztem „hazakerültem”. Szeretném munkámat is ezzel az érzéssel végezni, a szó nemes értelmében otthonnak tartani az intézményt.

Szélesi Xénia
Szociális gondozó

Nagyrédén élek férjemmel és három gyermekünkkel. Érettségi után, a Bajza József Gimnázium és Egészségügyi Szakiskolában tettem szert ápolói végzettségre. Ezt követően a Semmelweis Egyetem-ápolás és betegellátás szakirányon gyarapítottam tudásomat. Szakmai tapasztalatot, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház belgyógyászatán szereztem, ahol lehetőségem volt idősekkel foglalkozni. A jövőmre nézve, szeretném ezt a tapasztalatomat tovább bővíteni, hiszen felbecsülhetetlen értéket képviselnek számunkra az idősek és szükség van rájuk, mivel vannak dolgok, amiket jobban tudnak és vannak dolgok, amiket csak ők tudnak.

image005
Agócs Jánosné
Szociális gondozó

Nagyrédén élek férjemmel, két felnőtt korú gyermekem van, akik már önálló életet élnek. Általános ápoló és asszisztens végzettséggel rendelkezem, amit a hatvani Bajza József Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában szereztem 1983-ban. Azóta dolgozom az egészségügyben és a szociális szférában. 10 éve, hogy házi segítségnyújtásban gondozónőként dolgozom a településen. Ez idő alatt 27 rászorult idős ember mindennapjait könnyítettem meg. Jelenleg is 7 gondozottat látok el. Munkám során nagyon jó kapcsolatot ápolok a gondozottakkal, megismerhetem minden napjaikat, segítek nekik abban, hogy ne érezzék magukat egyedül. Tájékoztatom őket a napi eseményekről, történésekről, a szükségleteiknek megfelelően gondoskodom róluk. Ez év szeptembere óta a szociális étkezésben részesülők számára az ebédet is én szállítom, így elmondhatom, hogy napi szintem legkevesebb 25 idős ember mindennapjait segítem. Nem könnyű feladat, de örömmel tölt el, hogy segíthetek.

Ha felkeltette érdeklődését ez a pár soros bemutató, jöjjön el, tekintse meg a mindennapjainkat, beszélgessen a gondozónőkkel személyesen. Az intézmény szolgáltatásai alkalmanként is igénybe vehető.

Kérdéseire választ kaphat az alábbi elérhetőségeinken: 3214, Nagyréde Atkári út 9 tel.:06-37-573-000/ 9-es mellék Mobil:06-30-446-84-72 email:gondozasikozpont@nagyrede.hu

A gondoskodás, figyelmesség, rokonszenv, nagyrabecsülés, szeretet a legértékesebb ajándékok, amit csak adhatunk, és nem kerülnek pénzbe.