Bankváltás, támogatás, beruházás – ülésezett a testület

Hírek

Bankot vált az önkormányzat – így döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Nagyréde önkormányzatának számlavezető pénzintézete 2015 május elsejétől a Kereskedelmi és Hitelbank lesz.
A képviselők döntöttek arról is, hogy beadják a támogatási igényüket a települési önkormányzatok működőképességének megőrzését szolgáló támogatásra (korábban önhiki). Nagyréde 42 millió forint kiegészítő támogatásra pályázik, amit ha megnyer, a szállítói tartozások rendezésére fog fordítani, tételes elszámolás mellett.
Ugyancsak döntés született a könyvtári beruházásról: a megyei könyvtárral közös, sikeres pályázat esetén a nyári iskolai szünetben az általános iskola földszintjére költöztetik a könyvtárat. Itt nagyobb alapterületen, modern körülmények között várja majd a könyvtár az olvasókat. A beruházás részeként építészeti átalakítások és felújítások, valamint bútor- és eszközbeszerzések is megvalósulnak. A pályázati önerőt az önkormányzat biztosítja.
A képviselők döntése szerint az Innova szövetkezet 2017. december 31-ig ingyenesen használja a Fő út 6-8 szám alatti Peach klubot, amelyben a kávézó üzemel. Szintén ingyenesen használja a szociális szövetkezet 2020 április 30-ig a Rákóczi út 12. szám alatti lakóingatlan több helyiségét, melyeket most is a szövetkezet használ.