Az egészségházban működik a gyógyszertár

Hírek

Nagyréde folyamatosan fejlődő település, az itt élők szorgalmának, munkájának köszönhetően – fogalmazott az új gyógyszertár avatásán Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár. Az önkormányzat saját pénzéből, mintegy tízmillió forintos beruházással alakította ki az új gyógyszertárat az egészségügyi központban.

A Fáy-kastély teljes felújítása, vagy inkább megújítása miatt a gyógyszertárnak mindenképp ki kellett költöznie az épületből, és örülök, hogy sikerült olyan megoldást találnunk, ami révén immár az egészségügyi szolgáltatásokat egy helyen érhetik el a nagyrédeiek – mondta a gyógyszertár ünnepélyes átadásán Siposné Fodor Judit polgármester. Emlékeztetett rá, hogy az önkormányzat külső támogatás nélkül, saját költségvetéséből alakította ki az egészségház épületében az új gyógyszertárat, tízmillió forintos beruházással.

Szabó Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő Nagyréde fejlődését, az itt élők szorgalmát méltatta, s úgy vélte, egyáltalán nem mindegy, hogy egy településen milyen szolgáltatásokat érhetnek el helyben az emberek. A gyógyszertár nem csak egészségügyi, de gazdasági kérdés is – vélekedett -, épp ezért az üzemeltetőknek hosszú és sikeres működést kívánt, a nagyrédeieknek pedig azt, hogy lehetőség szerint minél kevesebbszer kelljen a patikába betérniük… Ezzel együtt természetesen örömtelinek nevezte, hogy ha már az ember mégis megbetegszik, akkor a recepttel nem kell felballagnia a kastélyhoz, hanem helyben ki tudja váltani a gyógyszereket.