Átszervezések a hatékonyabb feladatellátásért

Hírek

A konyhán már lezajlott a munkafolyamatok átvilágítása, a karbantartói és takarítói munkaköröknél még folyamatban van. Időmérlegek készültek és készülnek, az átvilágítás célja a folyamatok átszervezése a hatékonyabb feladatellátás érdekében.

Mint minden változást, olykor a feladatok átszervezését is kísérik aggodalmak, azonban meggyőződésem, hogy ha “beáll a rendszer”, akkor a dolgozók is megtapasztalják a hatékonyabb munkavégzés előnyeit. Mindegyik területen a fő szempont az, hogy a feladatokhoz igazítsuk az erőforrásokat, és ne fordítva történjék mindez – foglalta össze az ésszerűsítések hátterét Siposné Fodor Judit polgármester.

A konyhán történt átszervezés nyomán a nyolc munkatárs közül kettő immár kizárólag az iskolai melegítőkonyhábna lát el feladatokat, ennek révén a gyerekek étkeztetése a korábbiaknál kulturáltabb körülmények között történik – így például immár az étkezőben költik el a tízóraijukat is, szemben a korábbi gyakorlattal.
Az óvodában működő 300 adagos főzőkonyhában is átalakult a hat munkatárs napirendje, a feladatok jobb elosztása érdekében.
Most a takarítók feladatainak átszervezése folyamatban van, két héten belül minden munkatárs megkapja a végleges munkaköri leírását. A legfontosabb változás ezen a területen az lesz, hogy nem intézményhez, hanem feladathoz kötődik a takarítók munkarendje, vagyis az intézmények közötti “átmozgás” biztosított lesz, a feladatok aktuális mennyiségéhez igazodva.