Akikre büszkék lehetünk

Hírek

Heves Megye Labdarúgásáért díjat vehetett át Kovács László, a Nagyréde Szőlőskert SC elnöke, a legjobb labdarúgónak járó díjjal pedig az U21-es korcsoportban Nagy Dániel büszkélkedhet.

– Sosem történt még ilyen, hogy egyszerre kapott volna megyei kitüntetést nagyrédei utánpótlás-korú labdarúgó és sportvezető. Ez egyértelműen mutatja, hogy a nagyrédei focit ismerik és elismerik – mondta Kovács László a kitüntetés kapcsán.
Hozzátette azt is: bár a díjat ő kapta, nagyon sokak munkájának eredménye, s így nagyon sok mindenkit köszönet illet azért, hogy Nagyrédére kerülhetett az elismerés. Mint mondta, a díj kötelez, az nem vitás, hogy Nagyréde a megye legeredményesebb egyesületei közé tartozik – s nem csak az ismét elnyert megyei első osztályú bajnoki cím miatt -, s a jövőben is azért dolgoznak, hogy az eredmények még jobbak, még szebbek legyenek.
– Erre minden esély megvan, még akkor is, ha most hat tapasztalt játékosunk távozott. Fiatalok érkeztek, az átlagéletkor 24 év. Egy fiatal csapattal, új edzővel biztos vagyok benne, hogy már az őszi bajnoki szezonban sem kell szégyenkeznünk, s innen építkezve igazán ütőképessé érik majd a gárda – tette hozzá Kovács László, aki nemes egyszerűséggel úgy foglalta össze mondandóját: Rédén mindig jó foci lesz.

Ebben egyetértett az elnökkel legjobb U21-es megyei labdarúgó, Nagy Dániel is, aki azt mondta, az elismerés egyúttal motivációt is ad még jobb eredmények eléréséhez, még jobb teljesítményhez.
– Nagyrédén képzelem el a felnőtt szereplésemet is, remélem, hozzá tudok majd járulni a felnőtt csapat sikereihez – mondta kérdésünkre a fiatal labdarúgó. A fiatalembert idén érettségizett, további terveit illetően igen diplomatikusan úgy fogalmazott: egyelőre tapasztalatokat gyűjt, hogy ezek birtokában megalapozottan dönthessen.

A kitüntetetteket az önkormányzat nevében Siposné Fodor Judit is köszöntötte, apró ajándékokkal kedveskedve az elismerő szavak mellé.

A kötetlen beszélgetésen Kovács László elmondta, jelenleg az önkormányzat a klub legnagyobb támogatója. A TAO-rendszer miatt a korábbi támogatások – mint az országban mindenhol – Nagyrédén is megcsappantak, ezt ellensúlyozandó a klub új szponzori hálózatot igyekszik építeni. Ebben az is benne van lehetőségként, hogy akár névadó szponzort, s ezzel értelemszerűen nevet is vált a klub. Ám erről a folyamatban lévő tárgyalásokra tekintettel többet egyelőre nem tartott szerencsésnek elárulni. Azt viszont hangsúlyozta: bár most az elismerés kapcsán a labdarúgásról folyt a szó, fontos megemlíteni, hogy további szakosztályok is dolgoznak a klubban, ugyancsak eredményesen, hiszen a vívók, az ökölvívók és a cheerleaderek egyaránt öregbítik Nagyréde hírnevét országhatárokon innen és túl egyaránt.