Adnál vizet egy szomjas embernek?

Hírek

A 14 éves fiatal nagyrédei focista ennél többet szeretne tenni. Tóth György elhatározta, hogy egyedülálló kezdeményezésével hívja fel a figyelmet a világ számos országában, így Szenegálban is jelen lévő vízhiányra.

Szülei segítségével és Nagyréde Nagyközség Önkormányzatának támogatásával július és szeptember között adományokat gyűjt az UNICEF Magyarország részére, amely szervezet azért dolgozik, hogy a világon mindenki számára elérhető legyen a tiszta víz.

Gyuri szülei segítségével és Nagyréde Nagyközség Önkormányzatának támogatásával valósítja meg tervét, adománygyűjtő dobozai megtalálhatók a Polgármesteri Hivatalban, a Molnár József Közösségi Színtérben, illetve több nagyrédei boltban is.

Honnan jött az ötlet?

Hogyan jut eszébe egy ilyen kezdeményezést elindítani egy tizenéves fiatalnak?

Gyuri mesélt kalandjáról, mely meghozta a gyűjtés elindításának ötletét. 2019-ben részt vett Barcelonában egy igen rangos sporteseményen, a Danone Nations Cup-on. Ez a rendezvény egy U12-es focisták számára évente megrendezett nemzetközi futball torna, egy világbajnokság, melyre Gyuri is kijutott akadémiai csapatával. A torna ideje alatt minden csapat egy helyen lakott – akárcsak egy olimpiai faluban – így volt ideje a résztvevő csapatoknak jobban megismerkedni, együtt tölteni a szabadidőt. Gyuri együtt focizott szenegáli kortársaival, mely felejthetetlen élményt nyújtott számára. „Minden mozdulatnak együtt örültünk, egymás hátára ugráltunk.” – így emlékezett vissza azokra a napokra. A nagyrédei fiatal ennek hatására döntött úgy, hogy adománygyűjtésbe kezd.

Csatlakozzunk Gyurihoz és segítsünk együtt a kezdeményezést sikeressé tenni. Támogassuk az UNICEF Magyarországon keresztül a vízhiány csökkentését!