A pedagógus a példájával nevel

Hírek

Az önkormányzat pedagógusnap alkalmából köszöntötte az óvoda és az általános iskola szakmai dolgozóit. A műsorról a Mesemorzsa Bábcsoport gondoskodott.

A Molnár József Közösségi Színtérben megrendezett bensőséges ünnepségen Siposné Fodor Judit polgármester köszöntőjében méltatta a gyermekekkel foglalkozó szakemberek munkáját, hangsúlyozva, hogy nehéz, de szép feladatot választottak hivatásul.

– A pedagógus – csakúgy, mint a szülő – elsősorban a példájával oktat és nevel. Nem csak azzal, amit mond és tesz, hanem azzal, ahogyan mondja és teszi. Ebben rejlik az önök hivatásának hatalmas nehézsége, és gyanítom, egyúttal hatalmas szépsége is. Hogy ha nem is 19. századi értelemben vett „lámpásai” a közösségnek, de az óvodán, iskolán kívül is „igazodási pontok” gyerekek és felnőttek számára egyaránt – fogalmazott.

A köszöntő után a Mesemorzsa Bábcsoport műsora következett, a gyerekek saját maguk írta mesét vittek színre, s ez mi másról is szólhatott volna, mint arról, hogy milyen is egy gyerek szerint az az iskola, amelybe szívesen jár, ahol jól érzi magát.

A kedves és tanulságos produkció után a polgármester a hölgyeket virággal, a férfiakat borral ajándékozta meg a település közössége nevében, majd szerény vendéglátás mellett kötetlen beszélgetéssel zárult a pedagógusnapi köszöntés.