A Mária-út zarándokait fogadtuk

Hírek

A Mária Út összeköt népeket, vallásokat, hagyományokat. A Mária Út egy gyalogos zarándokútvonal-hálózat, ami átíveli Közép-Európát Mariazelltől Csíksomlyóig.

Közel 1400 kilométeren át vezet, kijelölt útvonalon, oda-vissza járható módon. A Mária Út szakaszonként is bejárható, egyénileg is, csoportosan is. Az Úton ajánlott szálláshelyek várják a zarándokokat, és részletes útikalauz segíti őket. A Mária Út kapcsolódik az európai gyalogos zarándokútvonalakhoz is.

A nagyrédei egyházközség is fogadhatta a Mária Út zarándokait. A templomban Szikszai István atya köszöntötte őket, majd a Plébánián harapnivalóval és frissítővel láttuk vendégül a fáradt vándorokat. Hoztak magukkal egy füzetet is, melybe üzenetet írhattunk a Csíksomlyói Szűzanyának.
Köszönetképpen a vendéglátásért áldást kértek a jelenlévőkre, majd közös ima és éneklés után továbbindultak Gyöngyös felé.
Nagyon örülök, hogy részese lehettem a zarándokok fogadásának! Jövőre kísérjük be együtt őket Gyöngyösre vagy akár Abasárra is! Aki kedvet érez, kérem jelezzen, szervezzük meg!

Balázsné Kelemen Erika


Képgaléria: