Esély-Otthon: Nagyréde jó hely

A fiatalok életkörülményeinek javítását 66 településen, közel 11 milliárd forint biztosítja az országban, melyből Nagyréde mintegy 120 millió forintos támogatást kapott a pályázati célok megvalósítására. A projekt 2020-ig tart és megközelítőleg 800 fiatalt érint a településen.

„Nagyréde jó hely és azon dolgozunk, hogy még jobb legyen!” – mondta Siposné Fodor Judit polgármester a pályázat ünnepélyes megnyitóján.

Szabó Zsolt államtitkár a program fontosságát hangsúlyozta, kiemelve azt is, hogy a választókörzetben Nagyrédén kívül csupán egyetlen másik település élt a projekt kínálta lehetőségekkel.

A program során öt önkormányzati lakás kerül felújításra, melyekbe fiatal párok, családok költözhetnek be kedvezményes feltételekkel. A vállalkozási kedv növelésére, a fiatal vállalkozók helyben tartására képzési lehetőségek és különböző támogatások állnak majd rendelkezésre. A helyi fiatalok életpálya-tervezését már 16 éves kortól karriertanácsadással, pályaorientációval segíti a program, de részt vehetnek közösség- és készségfejlesztő programokban is.

Az Esély Otthon pályázat aktuális híreiről a település hivatalos honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők, a programelemeket érintő kérdésekkel kapcsolatban a program helyi koordinátora, Markó Anita művelődésszervező nyújt bővebb tájékoztatást a Molnár József Művelődési Ház elérhetőségein.

A projekt Facebook-csoportjába itt iratkozhatsz fel>>