Bartók Béla út felújítása

Nagyréde Nagyközség Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében sikeresen pályázott a Bartók Béla út felújítására. Az elnyert 12 133 897 Ft támogatásnak köszönhetően tavasszal új aszfalt burkolatot kap az utca.

Kedvezményezett neve: Nagyréde Nagyközség Önkormányzata
Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021 (MFP-UHK/2021)
Projekt címe (azonosító száma): Útfelújítás Nagyréde nagyközségben az MFP-UHK/2021 pályázat keretében (3279652170)
Szerződött támogatás összege: 12.133.897,- Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program “Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása” alprogramjának keretében Nagyréde Nagyközség Önkormányzata a település belterületén található 249 helyrajzi számú Bartók Béla utca burkolatának felújítását kívánja megvalósítani. A felújítással érintett 310 fm hosszú és 3,5 m széles út burkolata számos helyen kikátyúsodott és az útalap több helyen felborult. Az elszennyeződött útpálya letakarítása után, a tervezett útfelújítás a teljes felületen történő bitumenemulzió-szórást követően, egy változó vastagságú kötő-kiegyenlítő aszfalt réteg terítése utáni 5 cm vtg. aszfalt kopó réteg építésével folytatódik. A kétoldali 0,5-0,5 m szélességű nemesített padkát úgy kell kialakítani, hogy az a felújítandó útról a burkolaton kívülre vezesse le az útburkolatra eső csapadékvizeket.

A tervezett útfelújítás nem kapcsolódik más települési fejlesztéshez. A projekt megvalósulása esetén hozzájárul a településképnek és a lakosság komfortérzetének javulásához, a nagyközség közlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.06.30.