A Fáy-kastély turisztikai fejlesztése

A fejlesztés célja a nagyrédei Fáy-kastély felújítása, turisztikai attrakcióvá fejlesztése, a település, ezáltal a térség turizmusának fellendítése.

Az épület felújítását követően mind méretében, mind stílusában illeszkedik a település turisztikai terveihez, kiválóan alkalmas a tervezett kiállítások, rendezvények, attrakciók befogadására.
A 3 önálló programelem, melynek otthont ad és egyben meg is határozza a település jövőbeni fejlesztési irányát: kultúra és művészetek régen és ma, a helyi hagyományok bemutatása, mint a mindennapi élet része.
1. Molnár József festőművész állandó kiállítása és kapcsolódó interaktív programelemek.
2. Helytörténeti kiállítás, hagyományok bemutatása, „élő történelem” és kapcsolódó interaktív programelemek, rendezvények.
3. Kortárs (helyi és környékbeli) művészek bemutatkozási lehetőségei, folyamatos tematikus időszaki kiállítások és kapcsolódó rendezvények.
Az önálló programelemeken túl a kastély helyet biztosít különféle kulturális rendezvényeknek, borkóstolóknak, alkotótáboroknak, esküvőknek, báloknak.
Az önálló programelemek és a rendezvények kiegészítői azok az interaktív elemek, melyek az élmény hasznosulását hivatottak szolgálni, hozzájárulva ezzel a tartózkodási idő növeléséhez (játékok) és a költés növekedéséhez (fotók megvásárlása) is.
Az ide látogató turisták kiszolgálására egy „irodalmi kávézó” és ajándékbolt is helyet kap.

Támogatási összeg: 84 999 316 Ft
A projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-15-HE1-2016-00004